El Gremi, a la Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible de Vic

18 ene 2022 | Noticias

El Gremi Fusta i Moble participarà com a partner de la Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible, a Vic, que es celebrarà el 17, 18 i 19 de febrer.

Dins d’aquest context ha convidat a participar ponents de rellevant renom dins del sector com ara:

  • Coque Claret, professor de l’ETSAV, i Emma Sebastia faran la ponència introductòria d’aquesta segona jornada i ens parlaran sobre EL BOSC, UN RECURS ENDOGEN, reformulant la cadena de valor del paisatge forestal català. Són nombrosos els prejudicis que tenim cap als boscos i la fusta del nostre territori, des de la seva concepció sagrada i descontextualitzada en què la tala d’un arbre s’assimila a un crim, fins a la idea generalitzada que a Catalunya no hi ha fusta “de qualitat”. Quina és la repercussió al territori d’una gestió forestal sostenible? Què és la fusta de qualitat? Qualitat per a què? Aquestes són algunes de les preguntes clau a les quals s’intentarà donar resposta en aquesta ponència, a la vegada que es dona visibilitat al potencial d’aquest tipus de paisatge a Catalunya.

  • Ramon Bosch, de Capdeferro Arquitectura, basant-se en projectes reals conduirà el taller de solucions per a la millora energètica. Ramon farà una descripció del projecte del BLOC 6x6, edifici bioclimàtic de 35 habitatges construït a la ciutat de Girona amb estructura de fusta contra-laminada encreuada. Es distingeix pel disseny d’una façana captadora que permet utilitzar l’energia solar per a la climatització dels espais interiors fins aconseguir un consum energètic gairebé nul. Unai Gorroño, gerent de EGOIN i participant actiu en les iniciatives de Fusta Constructiva al 2022 que liderarà conjuntament amb Roger Jornet, d’Ar47 Estudi, el taller sobre construcció sostenible i economia circular. Tots dos professionals presentaran casos reals.

Jornades Fusta Constructiva

El 18 de febrer tindran lloc les primeres Jornades Fusta Constructiva de 2022, que es celebraran el 18 de febrer durant tot el dia. En elles es parlarà de temàtiques d'actualitat i interès per la indústria de la fusta, com ara la formació qualificada, l'economia circular o la digitalització del sector, entre altres, amb experts com Josep Bunyesc, Laia Haurie o Quim Zaldo.

Muntatge del Pont Arcuato, de Leonardo Da Vinci

Els visitants a la fira i els participants a les activitats de fusta constructiva podran gaudir de l'espectacular performance del muntatge del Pont Arcuato, dissenyat per Leonardo Da Vinci entre 1485 i 1487. L'objectiu és valorar la fusta, que com a material és resistent, flexible, lleuger i de fàcil muntatge.