"Les Passivhaus, a llarg termini, signifiquen factures d'energia més baixes i una menor empremta de carboni"

20 jun 2024 | Entrevistes, Notícies

Entrevista a Quim Ferrer, gerent d'Ecospai

  • Per què triar construcció amb fusta?

Triar la construcció amb fusta ofereix múltiples avantatges que responen a les necessitats actuals de sostenibilitat, eficiència i estètica. La fusta és un recurs renovable que ajuda a reduir les emissions de CO₂, té excel·lents propietats d’aïllament tèrmic, és duradora i resistent, permet una construcció més ràpida i ofereix una estètica natural i versàtil. A ECOSPAI, utilitzem fusta certificada per garantir projectes eficients, estèticament agradables i respectuosos amb el medi ambient.

  • En què es diferencia una construcció amb formigó d’una amb fusta, més enllà del material?

La fusta no només és sostenible i eficient energèticament, sinó que també crea un ambient interior més saludable regulant la humitat i millorant la qualitat de l'aire, tenint una sensació més agradable. És més ràpida de construir i té una empremta ambiental menor que el formigó. En resum, destaca per la sostenibilitat, eficiència energètica i avantatges per a la salut, mentre que el formigó te un impacte ambiental més alt i temps de construcció més llargs.

  • De quina forma ajuda Ecospai amb les seves construccions, a estalviar diners al client final?

ECOSPAI proporciona solucions que no només són ecològiques, sinó que també ofereixen beneficis econòmics significatius. La nostre gama de productes de primera qualitat, son sostenibles i maximitzen l'eficiència energètica, reduint així els costos de calefacció i refrigeració. A més, apostem per materials duradors, ecològics i tècniques modernes que minimitzen els costos de manteniment a llarg termini i redueixen el temps de construcció, ajudant els clients a estalviar en despeses relacionades en la duració de les obres així com lloguers temporals.

  • Passivhaus: realment val la pena la inversió?

Les Passivhaus ofereixen una eficiència energètica notable, reduint el consum d'energia per calefacció i refrigeració. Tot i tenir costos inicials més alts, a causa del seu disseny meticulós i costos de certificació, a llarg termini signifiquen factures d'energia més baixes i una menor empremta de carboni. A més, proporcionen un confort interior superior i poden augmentar el valor de reventa dels immobles. En un context de consciència ambiental creixent, les Passivhaus representen una inversió atractiva per a qui valora la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

  • Quin és el secret del vostre èxit?

L'èxit d'Ecospai es basa en el compromís amb la sostenibilitat, l'excel·lència en la qualitat dels productes, la innovació tecnològica i un servei al client excepcional. Oferim solucions de construcció sostenible que no només compleixen amb els estàndards més alts de l'indústria, sinó que també satisfan les necessitats i expectatives dels clients a través d'un suport personalitzat i proximitat constant.

Què és el que més valoren els vostres clients?

Els clients d'Ecospai valoren el compromís amb la sostenibilitat ambiental, la qualitat dels materials, la innovació tecnològica per millorar l'eficiència energètica i el confort dels habitatges, així com un servei al client excepcional que garanteix la seva satisfacció en tot moment.

  • Quins beneficis ha tingut per vosaltres participar en Construmat?

La participació a Construmat, de la mà del Gremi de la fusta i moble, ha estat una oportunitat que ha augmentat significativament la visibilitat i el posicionament de marca d'Ecospai, connectant-nos amb altres professionals clau del sector i facilitant noves oportunitats de negoci i col·laboracions estratègiques. Ens ha mantingut a l'avantguarda de les innovacions i tendències del sector, reforçant així el nostre compromís amb la millora contínua i la sostenibilitat en la construcció.

Amb aquests punts claus, Ecospai continua liderant en la promoció d'opcions de construcció sostenibles i eficients, adaptant-se sempre a les necessitats dels clients i als reptes mediambientals actuals.