"Estar present a l'estand corporatiu del Gremi representava una visibilitat que d'altra manera hauria estat inviable pel cost que representa"

20 jun 2024 | Entrevistes, Notícies

Entrevista a Jordi Solà, de Neowood

 • Per què he triar fusta?

Dins de la gran diversitat de materials que ens proporciona la naturalesa, la fusta és un de la més noble que pot utilitzar l'ésser humà per la multitud d'objectes en els quals e podem transformar. La fusta té múltiples funcionalitats, des de donar-nos calor quan la necessitem, alimentar-nos per la diversitat de fruits que ens proporciona. A més la fusta, té bellesa, tacte, calidesa i ens proporciona benestar. La fusta és un material de construcció i també encaixa bé com a element de decoració gràcies a la seva fàcil manipulació sense oblidar la seva durabilitat. Per això ens cal cuidar-la i mimar-la quan ella ens ho demana.

Una vegada, una clienta em va dir "és que vostè la fusta no l'agafa, no la toca, l'acaricia" Segurament que tenia part de raó perquè parlava d'allò que la seva percepció li feia veure i és cert que me l'estimo la fusta perquè és molt agraïda, sempre et tracta bé davant dels clients perquè són els que la gaudiran molt de temps.

 • Què li diríeu a algú que pensa que la fusta no ofereix la mateixa durabilitat que altres materials?

Davant del gran ventall de materials que ofereix la natura, la fusta és un dels més nobles i resistents. Tot dependrà de l'espècie i la utilitat que li volem donar.

Per exemple, en el sector de la construcció, algunes estructures poden arribar a ser més fortes que el mateix acer, el ferro o el formigó. És a dir, quan alguns materials entren en contacte amb les flames el resultat és el següent:

 • el formigó explota i cedeix
 • l'acer s'escalfa i a partir de certa temperatura es doblega, es fon i també cedeix. La fusta, per contra, com és natural quan entra en contacte amb les flames té una virtut natural. La fusta quan crema carbonitza les superfícies exposades. El procés de carbonització protegeix l'interior de la fusta i en conseqüència, no afecta la seva estructura interior per un determinat període de temps que pot ser de mitja hora, dues hores...

Si una estructura de fusta està ben calculada, en cap cas explotarà o es torcerà, només perdrà part de la seva secció externa, però el centre aguantarà d'acord amb el temps de resistència al foc que l'arquitecte l'hagi calculat.

Un exemple és la cúpula del campanar de la Catedral de Burgos que va ser incendiada durant la Guerra Civil i que actualment, encara aguanta la mateixa estructura.

En conclusió, no cal tenir por de la durabilitat sempre que la resistència al foc s'hagi calculat correctament perquè la fusta només perd secció, però ni explota com el formigó, ni es doblega com l'acer.

 • Què us diferencia de la vostra competència?

El que diferencia a NEOWOOD de la nostra competència és que som una empresa familiar que ofereix un servei personalitzat d'atenció al client. A més, disposem d'una àmplia i variada gamma de maquinària:

 • Autoclau pels tractaments de la fusta.
 • Serres que amb dents de nou dècimes de gruix ens permet tallar fulls de fusta des de 2 a 20 mm.
 • Control numèric de 5 eixos
 • Premsa que ens permet encolar taulers massissos de grans dimensions com ara, 5500 x 1450 x 150 mm.
 • 2 Motllurares
 • Fregareres Costa per sobre i per sota
 • Línies d'ultraviolats per l'aplicació de vernís
 • Línia d'ultraviolats per l'aplicació d'oli...

Aquesta llista és una breu il·lustració de la diversitat de maquinària de la qual disposem i que ens permet fabricar una àmplia gamma de productes i prestar un servei eficaç i eficient als nostres clients.

 • Com us podem ajudar des del Gremi?

L'ajuda que podem tenir del Gremi Fusta i Moble és àmplia, des d'informar-nos de possibles contactes d'empreses que estiguin interessades en productes fabricats en fusta, rebre informació sobre temes d'actualitat del sector, canvis de normatives, resoldre dubtes laborals, beneficiar-nos de les accions que fan per impulsar la fusta, com ara, la possibilitat d'exposar els nostres productes a l'estand corporatiu. La nostra experiència ens fa coneixedors del fet que a les fires és més poc habitual que es produeixin comandes en ferm. No obstant això, el que realment és important és estar-hi per enfortir lligams amb els actuals clients i també per fer-ne de nous. Els resultats venen en el temps. Per Neowood, estar present a l'estand corporatiu del Gremi representava una visibilitat que d'altra manera hauria estat inviable pel cost que representa. Ara, estem a l'espera de les oportunitats de negoci que la nostra presència al saló de la construcció ens pot reportar.