El Gremi de Fusta i moble ofereix l’acció TITULA’T

24 nov 2021 | Notícies

Article de Josep Formentí Silvestre, Soci honorífic i Assessor del Gremi Fusta i Moble en materia d’educació, de l’Anuari de la Fusta 2022

A diferència de molts països europeus, aproximadament el 50% dels treballadors del nostre país no tenen un títol que verifiqui que són competents per treballar en el que treballen, tot i tenir, molts d’ells, anys d’experiència laboral. Aquesta és una realitat que s’ha de capgirar si volem valorar les nostres competències professionals.

Seguit directrius de la UE, cada cop serà més rellevant disposar d’una titulació per exercir la nostra professió. No ens haurà d’estranyar que per accedir a un lloc de treball, o per poder desenvolupar les nostres tasques fora de les nostres fronteres ens ho requereixin.

Què és TITULA’T?

TITULA’T és l’acció, creada i dinamitzada pel Gremi de Fusta i moble, que té com a objectiu incrementar el nombre de professionals del sector, a través del reconeixement de la seva experiència laboral o, si és necessari, mitjançant accions formatives, amb titulació oficial: Títols de Formació Professional i/o Certificats de Professionalitat (CP).

L’element clau d’aquesta acció són les Qualificacions professionals (QP) definides per l’Institut Català de les Qualificacions Professionals, algunes de les quals estan directament relacionades amb els Títols de Formació Professional i els Certificats de Professionalitat.

TITULA’T proporciona al personal laboral, amb l’assessorament i suport personalitzat del Gremi de Fusta i Moble, la possibilitat d’aconseguir, basant-se en la seva experiència laboral i les seves expectatives, una titulació oficial.

Els nostres experts faran una anàlisi dels teus coneixements tècnics, t’indicaran quines són les Qualificacions Professionals que es corresponen amb les teves Competències Professionals, i prepararan l’estratègia més adient per tal que aconsegueixis el reconeixement, a través dels organismes oficials, de les QP i els CP relacionats.

Sigues part del futur, no et quedis fora de joc i TITULA’T.

Descarregar l'Anuari de la Fusta 2022