Apropant la fusteria als més petits

07 mar 2024 | Notícies

Article escrit per May Rojas, professora de taller al Cicle Formatiu de Disseny i Moblament, a l'Institut Miquel Martí i Pol de Cornellà.

A la FECS de Vic vam tenir l'oportunitat de realitzar aquest taller per a nens i nenes de les escoles de la ciutat. El repte va ser la creació d'un exercici que impliqués la participació de totes i que assolint les directrius que ens van fer arribar per part de l'organització:

  • Que els nens i les nenes tinguin un primer contacte amb la fusta i la fusteria.
  • Que es promogui i visibilitzi la possibilitat de construir en alçada a partir d'aquest material.
  • Que es posi de manifest el paper de les dones fusteres dintre del sector, i més enllà, les dones als oficis.

f9e1b426-dd00-4aa4-a403-0fdbcd790a95.jpg

El resultat final va ser una estructura en alçada construïda 100% per les nenes i nens de les escoles de Vic, essent, per tant, un treball cooperatiu i interescolar.

Les nenes i nens van aprendre a manipular fustes i fer encaixos bàsics, encolar, treballar la tridimensionalitat i la geometria, pensar en l'estabilitat estructural i la funcionalitat dels espais. A més, van poder millorar les seves capacitats de treballar en equip, relacionant-se de manera respectuosa i assertiva, tot i que ho van fer sota pressió (el temps per grup era limitat) i van posar en joc la creativitat per a la resolució de problemes.

8bba0667-44d2-4809-a820-c7d0e82f0959.JPG

En definitiva van tenir l'oportunitat d'establir un primer contacte amb la fusteria i de conèixer “Un taller para todas”. Molt bona experiència per a tots!