Així van ser les conferències HybridTim

09 jun 2023 | Notícies

El 2 i 3 de juny, dins del context de Firhàbitat - Fira de la bioconstrucció i l'eficiència energètica -es van organitzar les conferències i activitats amb motiu de la clausura del projecte Europeu Erasmus+ HybridTim.

A les Conferències van participar representants de les següents institucions:

Firhabitat_2023__031.jpg

Vijoleta Sulciene, VIA UC & Janis Zvirgzdins, Girts Zarins RTU van començar amb una breu introducció del projecte en general i van presentar els assoliments d'aquest projecte que persegueix els objectius esmentats a continuació:

  • Desenvolupament d'un nou mòdul sobre el disseny i la construcció d'edificis hibrids en fusta;
  • Millorar les competències professionals per donar resposta a la demanda real del mercat de la construcció en fusta mitjançant la formació;
  • Compartir els resultats del projecte HybridTim internacionalment. Maria Fernández, representant al Gremi Fusta i Moble, institució que també participa al projecte HOPE va parlar de la importància que l'Administració Pública se sumi a aquests tipus d'iniciatives i projectes. També va presentar en línies generals les diferents fases del projecte – tant les executades fins ara, com les fases pendents de finalitzar.

Responsables dels Centres Educatius van parlar d'innovacions curriculars en la formació. Des de l'Institut de Formació Professional Guillem Catà va participar Carles Lapeña, actual director i principal precursor de projectes motivacionals desenvolupats pels alumnes sota la supervisió del professorat com ara l'Aula Carles Capdevila en el que va focalitzar la seva intervenció. De la Universitat Politècnica de Catalunya, Montse Bosch and Sara Vima, UPC van presentar un model innovador d'organització sostenible dels espais a l'entorn urbà.

A més, les conferències van incloure perspectives dels diferents sectors professionals i en el que van participar representants de les empreses esmentades a continuació:

Després de la intervenció d'aquestes empreses es va procedir a la clausura de les conferències que l'endemà es van complementar amb visites tècniques a empreses de la comarca i amb un taller de construcció en fusta. En aquestes activitats van participar alumnes del Curs de Fusta Constructiva i altres interessats.