Visites Tècniques en la segona Jornada de Fusta Constructiva de Firhàbitat

08 maig 2024 | Notícies

Aquest dissabte dia 11 de maig tenim programades dues visites tècniques dirigides a estudiants de fusta constructiva, arquitectes, enginyers, constructors, promotors, fusters especialitzats en construcció en fusta i altres professionals interessats de la cadena de valor de la construcció en fusta. En aquesta visita és una oportunitat única que ens donarà una visió global del procés constructiu en fusta industrialitzada.

Per una banda, el Bus del Gremi Fusta i Moble sortirà de Firhàbitat, Avià cap a una obra de l’empresa Tallfusta ubicada a Berga on el seu gerent, Ignasi Caus ens proporcionarà una visió tècnica de la construcció en fusta industrialitzada.

Tallfusta és una empresa amb àmplia experiència en construcció en fusta tant a casa nostra como fora de l’estat.

Firhabitat_2023__310.jpg

L’obra que ens portarà a visitar és un habitatge unifamiliar construït amb entramat lleuger. Amb una superfície de 256 m 2 es distribueix en planta baixa, primera planta i altell. L'acabat de façanes exteriors són una combinació de sistema Sate i façana ventilada amb acabat de fusta de larix. Els panells de coberta estan formats per fusta microlaminada Kerto LVL, i 20 cm aïllament de fibra de fusta. L'estructura de la coberta està formada per encavallades de fusta laminada.

berga 01.jpg

Per una altra banda, a les 11.15 h el Bus Gremi portarà als participants a visitar MACUSA on Xavi Guitó, gerent, ens mostrarà el procés d'industrialització amb l’objectiu d’endinsar-nos en el procés constructiu a taller des de la fase de disseny a oficina tècnica, fase fabricació i logística i muntatge a obra. Visitarem la construcció d'una nau industrial de 2.400 m3 amb estructura de fusta i tancaments amb entramat lleuger i façana ventilada de làrix.

Firhabitat_2023__358.jpg

MACUSA és també una empresa familiar amb més de 50 anys d’experiència i especialitzada en construcció sostenible amb fusta.

Cal inscripció al Bus Gremi perquè en les visites tècniques l’aforament és limitat. Us podeu registrar aquí