Jornada tècnica de la fusta. La lutieria: l’exemple de la guitarra

26 abr 2023 | Notícies

Ponent: Jordi Camps, Guitarres Camps. Banyoles

Organització: Institut Pere Martell, departament de fusta i moble (Tarragona)

Col·labora: Escola Municipal de Música de Tarragona.

El passat 19 d’abril el lutier Jordi Camps va fer una exposició de la construcció de guitarres. Es va tractar de fer dues exposicions, la primera de 9,30h a 10,45h a la sala d’actes del centre, on va fer una exposició més teòrica de l’arquitectura de l’instrument, l’elecció de fustes, les propietats que les fa més adequades per a cada part així com l’origen i els nivells de protecció que tenen, les limitacions en el ús i comercialització...

De 11,15 a 13,00 al taller en va portar una guitarra acabada i una guitarra a parts, de tal manera que en va poder explicar com és cada part, les funcions i les possibles variacions en funció de com es tracten les fustes i els gustos dels diversos lutiers o dels propis instrumentistes.

Entre l’una i l’altra un alumne de l’Escola Municipal de Música de Tarragona ens va regalar, al taller mateix, una audició molt reeixida.

La jornada va transcórrer de manera molt agraïda i tant l’alumnat com el professorat poguerem gaudir tant de la música com de la saviesa de Jordi Camps.

Si voleu gaudir de la xerrada us deixem els enllaços:

1a Part: https://www.youtube.com/watch?v=OCaIUMk2a_k

Audició: https://www.youtube.com/watch?v=ZTHIzmnMRlY

2a part: https://www.youtube.com/watch?v=gQRJmnYvi2s