Firhàbitat 2024 avança dates i obre inscripcions

21 gen 2024 | Notícies

El certamen tindrà el lema Salut i Hàbitat com a eix central i incorpora una jornada per apropar la bioconstrucció als estudiants de secundària

La Fira de la Bioconstrucció i l'Eficiència Energètica se celebrarà els 10, 11 i 12 de maig a Avià

Firhàbitat, la Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica, arriba plenament consolidada a la quarta edició. Enguany, avancem dates i el certamen se celebrarà a Avià els 10, 11 i 12 de maig del 2024.

Firhàbitat ha anat evolucionant des del primer any, amb la introducció de millores i canvis per enriquir l’experiència dels professionals i visitants. Aquest 2024 la fira mantindrà l’espai d’expositors, així com les activitats paral·leles i les conferències per a tots els públics enguany sota un paraigua temàtic central: Salut i Hàbitat com a eix central. El programa de xerrades seguirà la línia de la salut com el factor diferencial de la bioconstrucció en contraposició a la construcció convencional. Es portaran a debat aspectes clau com la qualitat de l’aire, de l’aigua, la contaminació electromagnètica, els tòxics ambientals i tot allò que pot afectar la salut de les persones en relació als seus habitatges o llocs de treball.

Firhàbitat, que organitza l’ACEB i l’Ajuntament d’Avià, és fruit de la suma de sinergies i relacions amb institucions i professionals del sector. És per això que es continua comptant amb la implicació de l’Institut Espanyol de Baubiologie, el Gremi de Fusta i Moble de Catalunya, la Red de Construcción con Paja i la UdG. A més, enguany s’incorporen nous col·laboradors: la Societat Catalana de Salut Ambiental (SOCSA), AUS (branca d’Arquitectura i Sostenibilitat del COAC) i el Col·legi d’Arquitectes de la Catalunya Central.

Totes aquestes entitats aportaran activitats paral·leles i xerrades que enriqueixen el programa de la fira. Com en les edicions passades, Firhàbitat aposta perquè els expositors i els professionals trobin el seu lloc al certamen i estableixin relacions i contactes comercials entre ells, però també perquè la mostra sigui un aparador i una porta d’entrada per a la ciutadania i el públic general que no coneix el sector.

És per això que l’organització està treballant en un programa d’activitats i propostes diverses que es donaran a conèixer properament.

Una de les novetats serà la jornada dedicada als estudiants de secundària de la comarca amb la voluntat de despertar el seu interès pels oficis relacionats amb el sector de la bioconstrucció, visibilitzant sortides professionals que potser ara desconeixen i que tenen una gran projecció de futur.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través del web www.firhabitat.com. Els professionals i empreses que s’inscriguin abans del 22 de gener tindran un 15% de descompte promocional.

A Firhàbitat creiem fermament que la bioconstrucció i l’eficiència energètica han de ser cavalls de batalla de primer ordre els anys vinents perquè no podem seguir malmetent el planeta, perquè ja anem tard per complir amb els mínims requerits i per tant cal accelerar al màxim per poder-los assolir com més aviat millor. Es tracta d’un camp que té encara molt recorregut i que necessita molta pedagogia per arribar a conscienciar a tothom de la necessitat de posar el focus en els espais que habitem, en primer terme per la nostra pròpia salut com a persones i en segon lloc per cuidar la salut del medi ambient.