Els fabricants de mobles anuncien que hauran de pujar un 20% els seus productes

16 des 2021 | Notícies

La crisi de subministraments, l'encariment de les matèries primeres i l'alça del preu de la llum està posant en risc a nombrosos sectors i el sector del moble no n’és aliè. El sector fusta i moble ja ha anunciat que els seus productes pujaran de mitjana d'un 20% .

“Nosaltres ja hem anat fent puges durant l'any, però les previstes per l'any vinent estan en doble dígit”, explica Concepció Montmany, gerent de Grupo Alvic i vocal de la Junta Directiva del Gremi Fusta i Moble de Catalunya.

En la mateixa línia es pronuncia Lluís Gilabert, vicepresident del Gremi i gerent de Fustes Gilabert. "Per desgracia tot el prefabricat puja un cop més, tan sols el pi i l’avet afluixen una mica i baixen lleugerament".

Uns altres afectats per aquest encariment de matèries primeres són els fabricants de taüts. “Els fabricants estem actualment en una situació molt complicada, per l'alça dels preus de les matèries primeres a causa de l'escassetat, que a més no som capaces de repercutir en el mercat, superant amb escreix els marges comercials”, expressa en un comunicat la major part de fabricants espanyols de taüts, reunits recentment, i que representen el 90% de la producció nacional. “Si no repercutim les pujades dels preus de les matèries primeres, la situació es complicarà encara més”, conclouen.