El Gremi Fusta i Moble impulsa la Fusta amb Activitats en una nova Jornada de Fusta Constructiva

08 maig 2024 | Notícies

En la jornada de Fusta Constructiva del 10 de maig de 2024 el Gremi Fusta i Moble ha organitzat activitats destinades a alumnes de F.P. Fusteria i alumnes d’Impulsem, centre de Formació Ocupacional de Barcelona. L’objectiu d’aquestes activitats és donar a conèixer l’ofici de fuster des de 3 perspectives diferents:

1. Visió de l’ofici de fuster aplicat a la Construcció. Concurs de Construcció Ràpida en Fusta. En aquest concurs participaran alumnes de F.P. Fusteria d’escoles de F.P. fusteria com ara el Guillem Catà de Manresa, l’I. E. Industrial Sabadell i el Miquel Martí Pol de Cornellà.

Aquest concurs és una oportunitat única perquè els estudiants puguin demostrar les seves habilitats i aprendre a través de l’experiència com és en el món laboral la industria de la construcció en fusta.

IMG_1965.JPG

Objectius que persegueix el Concurs de Construcció Ràpida en Fusta

  • Realçar i dignificar la construcció sostenible amb fusta a casa nostra
  • Cridar l’atenció de les noves generacions envers la construcció sostenible en fusta.
  • Descobrir davant les empreses el talent de les persones joves que estan estudiant alguna especialitat relacionada amb la construcció amb fusta.
  • Fer-ho des d’una concepció col·laborativa, creant equips de procedència mixta (universitat-formació professional-empresa), i des d’un marc de competitivitat sana i estimulant.

És a dir, una oportunitat única perquè els estudiants puguin demostrar les seves habilitats i aprendre a través de l’experiència al temps que assoleixen competències formatives associades a aquest projecte.

2. Visió de l’ofici de fuster aplicat a fabricació de mobiliari i construcció.

L’ofici de fuster requereix dominar l’art de fer unions o encaixos de taulons, peces de fusta tant per la fabricació de mobles, estructures o altres elements de fusteria.

Aquest taller d’encaixos està guiat per un gran professional, en Max Rutgers de Maxmadera. Max és un gran comunicador i un professional reconegut en l’àmbit de la construcció en fusta, entre les seves obres representatives tenim la construcció de la cúpula del Mas Marroch a Vilablareix (Girona).

Els alumnes podran beneficiar-se d’aquesta oportunitat única d’aprendre de l’experiència d’en Max.

3. Visió de l’ofici de fuster enfocat a l’artesania, amb el taller de torneria guiat pel Torner de Taradell

Joan Cassasses, més conegut com el Torner de Taradell és un torner amb dilatada experiència que guiarà aquest taller de torneria. La torneria és un ofici que combina habilitats manuals, creativitat i passió per la fusta.

A més, ens plau informar-vos que enguany compten amb la participació d’instituts de la comarca i que estimen que uns trescents cinquanta alumnes d’ESO podren conèixer el nostre noble ofici, a més del públic de Firhàbitat – que en la seva quarta edició ja és una fira consolidada.