Delegació de Mollet del Vallès assisteix a la darrera reunió transnacional del projecte HOPE

22 feb 2024 | Notícies

Una delegació formada per dos representants de l'Ajuntament de Mollet del Vallès, un representant del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i una representant del Gremi de la Fusta i el Moble s'han desplaçat a Trikala (Grècia) per assistir a l'esdeveniment final del projecte Erasmus+ HOPE.

Aquest projecte europeu s'ha implementat amb l'objectiu d'utilitzar materials sostenibles a fi de construir petites cases prefabricades amb fusta per a situacions d'emergència com ara desastres naturals causats pel canvi climàtic, inundacions o incendis. La finalitat del projecte gira al voltant del disseny i la construcció de petits mòduls de fusta que puguin muntar-se i desmuntar-se quan ja no es necessitin.

HOPE reunió.jpeg

Durant tres dies s'ha treballat de forma conjunta amb la resta de socis europeus per verificar que s'han assolit satisfactòriament els objectius que el projecte es va marcar durant el seu inici el febrer de 2022. En destaquen:

  • IO1: Creació d’una biblioteca electrònica que conté recursos bibliogràfics en el camp del disseny de la construcció de fusta, l'economia circular, el desenvolupament sostenible i la disponibilitat de materials a diferents regions d'Europa.
  • IO2: Definició del Perfil professional per als nous especialistes de formació professional en l'àmbit del disseny de cases modulars
  • IO3: Redacció d’una guia tècnica de construcció de cases modulars amb fusta (25 capítols)
  • IO4: Curs en línia i obert en el camp del disseny de cases modulars

El proper divendres dia 16 de febrer a les 16:00h, es presentaran els resultats del projecte HOPE a la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible (FECS) a Vic. Per a més informació podeu consultar la pàgina web del projecte: https://www.hope-erasmusproject.eu/index.php/ca/