Comencen els skills 2021 de fusta i moble

17 maig 2021 | Notícies

La participació de tots els centres d’FP que imparteixen cicles formatius de la família professional de fusta i moble d’arreu de Catalunya ha estat clau perquè una edició “diferent” de Catskills, sigui un veritable èxit.

Tot i que la competició és durà a terme, de forma telemàtica, el proper 18 de maig a les instal·lacions de cadascun dels instituts participants, l’alumnat que hi concursarà ja s’està preparant des del passat 19 de març, per a la que serà la sisena edició dels campionats Catskills de la família professional de fusta i moble.

I és que els campionats Catskills, són les olimpíades de la formació professional. Les proves són sabudes amb antelació i es tracta d’entrenar, fent-les amb anterioritat les màximes vegades possibles, per a que així, el dia de la competició surti el millor que es pugui i amb les especificacions tècniques correctes.

El campionat de Catalunya de formació professional se celebra cada dos anys i permet mostrar les habilitats i les competències professionals de l’alumnat participant. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition.

Catskills te per objectius la promoció dels estudis de formació professional que es duen a terme a diferents centres educatius del territori català, l’impuls del prestigi de la formació professional i la creació de xarxes de col·laboració, entre els centres, el professorat participant i les empreses del sector.

El Campionat de Catalunya de la Formació Professional i proves tècniques de les olimpíades d’FP Catskills de la família professional de fusta i moble tracta de cercar l’excel·lència entre els joves estudiants d’FP, futurs fusters i ebenistes, en tres disciplines: 24- Ebenisteria, 25-Fusteria i 26-Fusteria d'obra (estructures de fusta).

Els nois i noies estudiants que, el passat 19 de març, van iniciar la seva participació com a concursants en aquesta sisena edició, van mostrar la seva vàlua per superar el llindar de l’excel·lència. Des de llavors i fins el dia de la competició, que serà el proper dimarts, 18 de maig, s’han estat preparant a consciència per tal de dur a bon terme els treballs que els va proposar l’organització i que intentaran portar a bon port tots ells amb esforç, dedicació, saber fer i capacitació professional.

Cal destacar que, en l’edició d’enguany i, tot i les actuals circumstàncies, participen tots els centres que imparteixen cicles formatius de la família professional fusta i moble a Catalunya. Els campions de cada categoria representaran a Catalunya als propers Spainskills on habitualment, la delegació catalana obté els millors resultats.

Podeu tenir mes informació si visiteu la pàgina web: https://projectes.xtec.cat/catskills/