Així va ser la visita tècnica al Passatge de l'Encarnació

08 maig 2024 | Notícies

El passat dimarts 7 de maig de 2024, els estudiants del Curs Fusta Constructiva van tenir l’oportunitat única d’assistir a la visita tècnica de l’obra del Passatge de l’Encarnació, Barcelona. Aquesta visita, va ser guiada per Xavier Farran, gerent de Velima Systems, S.L., i va proporcionar una ampliació dels continguts assolits en el curs d’especialització de construcció en fusta.

IMG-20240507-WA0043.jpg

Velima Systems S.L. té una reconeguda experiència en altres projectes en fusta com ara:

  • Biblioteca Gabriel García Márquez – projecte guanyador dels premis d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea Mies van der Rohe,
  • l’edifici d’habitatges socials, Cirerers i,
  • Terrasses per la vida,

Durant la visita, Xavier Farran, va explicar amb detall el projecte en fusta, des de la seva projecció en la seva oficina tècnica fins a la seva execució final. Xavier – que és un excel·lent comunicador i a més exalumne del Curs de Fusta Constructiva – va mostrar amb una explicació magistral como des de la oficina tècnica de Velima Systems es van treballar els detalls constructius. A continuació, va oferir una visió global del procés constructiu d’aquest habitatge unifamiliar.

IMG-20240507-WA0032.jpeg

A més, va prescriure una línia de construcció sostenible en fusta. Xavier va fer un incís a la importància que des de Velima Systems S.L. es dona a una tipologia constructiva pensada per l’usuari final. És a dir, donant importància a crear espais saludables i confortables pels seus habitants. Aquest és un punt importantíssim perquè és un valor afegit a l’arquitectura actual.

Les visites guiades del Curs de Fusta Constructiva – són generalment obertes a altres professionals tècnics de la construcció – i són oportunitats úniques per conèixer les virtuts de la fusta, el procés Constructiu i d’interacció amb els diferents actors que participen en una obra en fusta - permetent-los comprendre de primera mà els reptes i les recompenses que comporta aquest tipus de construcció. És a dir, aquesta visita va ser una experiència enriquidora per tots els participants.