Edificis de baix consum: com esquivar pagar un ronyó per subministres

12 oct 2021 | Notícies

El preu de la llum en el mercat majorista no dóna treva. Aquesta setmana, en els trams horaris més cars, ha arribat a superar els 221 euros el megavat hora. El preu del gas natural tampoc el regalen: s'ha multiplicat per cinc des d'agost de l'any passat. El final de la tardor i, sobretot, l'hivern es presenten difícils. La calefacció suposarà una despesa important i, en el cas d'algunes famílies, inassolible. Perquè a Espanya la calefacció representa el 47% del consum d'energia d'una llar. I per a un edifici en bloc, amb calefacció col·lectiva, suposa prop d'un 33%, segons l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE).

Edifici plurifamiliar Passivhaus, amb Pere Linares, de House Habitat

No obstant, hi ha qui aconsegueix esquivar aquests preus amb la tranquil·litat que aporta viure a un edifici de Baix consum. D’això ens parlarà el 20 d’octubre, a les 9.30 hores, al IV Congrés Fusta Constructiva, el Pere Linares, gerent de House Habitat, amb un projecte d’edifici plurifamiliar de 4 plantes de baix consum situat a Palma i preparat per a la seva certificació Passivhaus.

Taller pràctic d'Hermeticitat a l’aire i control de vapor

A més, veurem molt més enllà de la teoria i comprovarem in situ els avantatges que té la reducció de les infiltracions d’aire exterior en construcció amb fusta en un taller pràctic amb l’Oliver Style, Màster en Ciència, Energìa i Medi Ambient, Certificador Passivhaus i Director de Praxis Resilient Buildings, enginyeria amb seu a Barcelona; i la Bega Clavero, consultora energètica i Arquitecta Tècnica especialitzada en edificis de baixa demanda energètica i Passivhaus i Responsable de Projectes a Praxis Resilient Buildings. Amb ells, el 19 d’octubre a les 17.30 hores, també esbrinarem quins materials podem utilitzar per aconseguir un alt nivell d’estanquitat de l’aire.

Inscripció pel Congrés

Més informació