SIGNAT EL CONVENI D’INDÚSTRIES DE LA FUSTA PER LA PROVÍNCIA DE BARCELONA

SIGNAT EL CONVENI D’INDÚSTRIES DE LA FUSTA PER LA PROVÍNCIA DE BARCELONA

Sala d’actes de l’Escola del Treball de Barcelona. 10 hores. Totes les persones que durant 18 mesos han estat reunint-se periòdicament per treballar conjuntament per posar en comú els interessos i necessitats dels seus representats, empreses i persones que hi treballen en el sector de la fusta de la província de Barcelona, per buscar punts de confluència i fer confluir visions de futur del sector de la fusta i el moble, s’han donat cita en aquest immillorable marc de l’Escola del Treball, bressol des del qual han sortit molts dels millor professionals que avui dia treballen en el sector. L’objectiu: signar el conveni col·lectiu que han aconseguit consensuar. Se’ls veu contents i satisfets, il·lusionats. La feina ha valgut la pena!

Algunes persones implicades ens transmeten les seves valoracions.

MARTA LOZA. Responsable de RRLL del GREMI FUSTA I MOBLE, Coordinadora de l’equip empresarial negociador del conveni

“Després de 18 mesos de negociacions, hem aconseguit que el conveni acordat fos positiu tant per la part empresarial com per la sindical. Després de molts mesos de no disposar d’un marc de conveni estatal, hem aconseguit arribar a acords a nivell provincial. Desitjo que sigui profitós per tenir una bona continuïtat de les nostres empreses”

JUANI ARENAS, Responsable del Sector de la Construcción de UGT-CICA de Catalunya

“Hacemos una valoración muy positiva de la negociación de este convenio, que nos ha implicado un año y medio en su negociación. Hay que poner en valor la capacidad de negociación colectiva y que cuando las partes quieren y hay voluntad se puede llegar a buenos acuerdos. Después de cuatro años sin ningún incremento salarial, creo que el acuerdo adoptado es muy positivo ya que las trabajadoras y trabajadores del sector de la madera de la provincia de Barcelona no van a tener una pérdida de su nivel adquisitivo sino todo lo contrario, una mejora de las condiciones laborales y sociales.”

DAVID RUIZ Secretari de Negociació Col·lectiva de Construcció i Serveis de CCOO

“Fem una valoració positiva pel fet que després de més de 18 mesos de negociacions, hem pogut arribar a un acord, fruit de la responsabilitat de totes les parts per mirar d’articular un conveni que reguli les condicions laborals del Sector de la fusta, esforç que esperem es pugui traslladar també a l’àmbit estatal.”

JOAN BOIX, conseller delegat de SERRADORA BOIX i president de la Federació de la Indústria de la Fusta de la Província de Barcelona, responsable de la negociació col·lectiva del Conveni provincial que avui es signa (absent en la trobada per motius de feina).

Considera que “la negociació d’un nou conveni col·lectiu sempre es una bona notícia per a les parts negociadores. No obstant, no podem perdre de vista que la negociació dels drets i benestar dels treballadors va lligada amb la competitivitat de les empreses, per tant es important trobar un just equilibri que permeti aflorar el benefici mutu i no em refereixo tan sols a un benefici econòmic, sinó també social, professional i personal.  No podem obviar que  amb l’anterior conveni es va crear una bretxa salarial important respecte a la resta de províncies de Catalunya que ha fet ressentir la competitivitat de les empreses del sector de la fusta de Barcelona. Confiem que amb aquesta i futures negociacions s’aconsegueixi un equilibri més equitatiu entre les diferents províncies de Catalunya apostant sempre pel benestar dels treballadors i la competitivitat empresarial. Es important no perdre de vista la realitat social i econòmica que ens envolta a l’hora de crear  pactes i crec que les parts interessades ho hem tingut present en aquest procés de negociació.”

 

CARME TOMAS, HR Director & Compliance Officer de FIGUERAS INTERNATIONAL SEATING

“signar-lo ens permet la garantia jurídica i pau social que es requereix per propiciar el creixement de qualsevol sector i que per tant, la signatura d'avui és una molt bona notícia per tots aquells que participem en el món de la fusta, entès com un sistema complex en que no només hi intervenen empreses i sindicats sinó també molts altres agents”

MAR JIMENEZ, responsable de RRHH de SERRADORA BOIX

“la negociació ha estat un procés llarg ja que vam començar des de posicions molt distanciades, però hem arribat a una avinentesa molt constructiva. Els empresaris hem treballat molt units i amb molta complicitat.”

JUAN MANUEL PACHECO, director de RRHH d’ENCOFRATS ALSINA

“Vam tenir uns inicis complicats ja que les expectatives sindicals estaven molt per sobre de la realitat. Finalment ens hem entès en una posició equilibrada. Els empresaris hem treballat en equip.”

JOAN BAGUÉ, assessor jurídic de GRUP ALVIC

“Aquest conveni ha estat una continuïtat dels anteriors convenis. En el futur, el model de producció i de formació que tindrem ens obligarà a canviar els esquemes actuals de concert laboral.”

ANGEL BUIXÓ, assessor de RRHH de la CECOT

“El present conveni ha servit per regularitzar una situació d’impàs que vivíem des del 2014, i que ara, amb aquests acords podrem avançar durant els propers 3 anys, en realitat, pel 2019 i el 2020”.

PERE SOLANELLAS, president de la Federació de la Fusta de Barcelona.

“Després de 4 anys, ara normalitzem la situació. Espero que a partir d’ara ens puguem dedicar a treballar tots plegats”

ALBERT SERRET, president del Gremi de Sabadell i Comarca

“Penso que la signatura d’aquest conveni ha estat un pas positiu per a tothom; ha costat, ja que hem necessitat molts mesos de negociació, però que respon als interessos tant de sindicats com de patronal”

JOAQUIM FEIXAS, administrador de MECAKIM i President del GREMI FUSTA I MOBLE

Ens expressa des de la distància la seva “satisfacció d’haver contribuït acollint i donant suport tècnic i logístic a tot el procés negociador, i confia que pugui servir com a element de desenvolupament competitiu de totes les empreses del sector i de confiança de totes les persones que hi treballen en elles.”

LLUÍS GILABERT, president de SECTOR FUSTA CATALUNYA

Ha seguit com a patronal catalana tot el procés i “confia que amb aquest conveni que avui es signa es consolidi un marc de competitivitat interprovincial més equilibrat que ajudi a la pervivència de totes les empreses de l’àmplia i extensa cadena de producció del món de la fusta de Catalunya.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*