Entrevistes Empreses

Entrevistes Empreses

Entrevista a JOSEP PAU PI , 3 generacions de fusters - més de 29 anys de Soci del Gremi Fusta i Moble -

Quan va començar a formar part de la història de Fusteria Pau?

La fusteria ve del meu avi que era el fuster de Vallirana, Josep Pau, a finals del segle XIX. Els tres fills es varen repartir, el gran es queda a la fusteria, el segon s’establí a Torrelles de Llobregat, i el meu pare per proximitat i col·laboració, s’instal·la a Santa Coloma de Cervelló (1934) després d’uns anys dolents, per la guerra. Treballant sol, fins que jo vaig néixer, l’any 1951, i a la fusteria des que vaig poder ajudar i estudiar a l’Escola del Treball de Barcelona. Des de 1981 l’Empresa és al meu nom.

Quin tipus de productes fabriqueu a l’empresa?

Estant en un poble, que era petit, els treballs eren variats, des d’eines del camp, carros, jocs de mobles, per la casa, etc. a reparacions i fer tot el que es podia fer amb fusta. Més tard, el poble es va fer més gran, i la feina va canviar, fen més obres de cases, pisos, i empreses. També treballant per la zona, inclòs a Barcelona.

mans de fuster

Com ha evolucionat el sector de la fusta en els últims anys?

En el temps ha canviat el tipus de feina, la maquinaria, i els materials que treballem. Els magatzems de fusta, s’han reduït, dels que hi avia a Barcelona, que hi anava quan era jove, pocs en queden.

Com s’ha adaptat Josep Pau Pi a aquests canvis?

Doncs sobretot quan els meus fills van començar a treballar, vàrem comprar màquines, i ens dediquem a fer finestres de fusta, (amb perfil europeu), tan batents, oscil·lobatents, i corredisses. També amb una escairadora, per treballar taulers, i fer armaris, cuines, etc.

La vostra història demostra que la tradició es un dels pilars bàsics de l’empresa. Quins valors creieu que defineixen la Fusteria Josep Pau Pi?

Nosaltres, tenim per valor, tenir uns clients fidels, contents amb la nostra feina, i que és el nostre orgull, la recomanació, els seus veïns i amics, per la feina ben feta, i el tracte personalitzat.

 Les noves generacions seguiran la fusteria?

Com ja he dit, els meus dos fills Jaume i Josep, han fet una societat, i seguiran atenent els clients com sempre, també han estudiat en l’Escola del Treball de Barcelona.

L’empresa fa 26 anys que és sòcia del Gremi de la Fusta. Per què considereu que és important formar part d’un gremi?

En aquests 26 anys de pertinença al Gremi, L’any passat en varen fer entrega el diploma acreditatiu dels 25 anys. Ha canviat, d’un gremi una mica arcaic, a un gremi modern, més dinàmic, que organitza conferències, cursos, i crec que fa una bona gestió.

Totes les Noticies