Nous canvis en la cotització del Règim General de la Seguretat Social

Nous canvis en la cotització del Règim General de la Seguretat Social

gremifustersEl Gremi de Fusters de Barcelona, gràcies a la seva col·laboració amb el bufet d’advocats Escura, informa els seus associats sobre els nous conceptes retributius subjectes a la cotització a la Seguretat Social. La publicació d’un Reial Decret per afavorir la contractació estable, en vigor des del passat 21 de desembre, ha comportat una nova modificació de la cotització al Règim General de la Seguretat Social. Això afecta els conceptes que tradicionalment havien quedat exclosos per considerar-se beneficis socials atorgats per les empreses als seus treballadors i, en conseqüència, suposarà un increment dels costos per a moltes empreses.

A grans trets, la modificació inclou els conceptes en espècie com a cotitzables a tots els efectes però, a més, afegeix la supressió genèrica dels complements assistencials que atorguen les empreses, com per exemple els Tiquets Restaurant. Els canvis afecten únicament la cotització a la Seguretat Social dels citats conceptes, però no a la seva tributació fiscal. De totes maneres, hi ha un període transitori fins el 31 de març de 2014 per regularitzar tots aquests conceptes.

El Reial Decret també contempla una obligació especial en matèria de cotització. Així, aquells conceptes no cotitzables que siguin abonats per les empreses hauran de ser comunicats obligatòriament a la Tesoreria General de la Seguretat Social per la seva informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*