Moratòria cotitzacions socials

Moratòria cotitzacions socials

Les cotitzacions afectades per la moratòria són aquelles que es troben entre els mesos d'abril i juny per a les empreses, i en el cas dels autònoms, entre els mesos de maig i juliol. Si es concedeix la moratòria, els pagaments que s'han de fer al mes de maig s'ingressen al novembre i així successivament amb la resta de mensualitats.

Dins dels 12 sectors que es beneficien de la mesura, segons CNAE 2009 (classificació nacional d'activitats econòmiques), es troben:

2512: Fabricación de carpintería metálica

4332: Instalación de carpintería

4719: Otro comercio al por menor en establecimientos no especializados

Les empreses i els treballadors autònoms d'aquests 12 sectors d’activitat que "no estan suspesos amb motiu de l'estat de l'alarma" tenen dret a aquest ajornament.

La Seguretat Social ens recorda que les empreses han de sol·licitar aquesta moratòria entre els dies 1 i 10 del mes en què haurien d'afrontar el pagament a la Tresoreria General de la seguretat social a través del sistema RED. En el cas d'autònoms que no tinguin autoritzat el sistema RED, podran utilitzar el servei de la seu electrònica de la Seguretat Social

Autònoms i empreses d'altres sectors: La seguretat social també recorda a aquells autònoms i empreses l'activitat dels quals no es troba entre els 12 beneficiaris de la moratòria que tenen la possibilitat de sol·licitar un ajornament de cotitzacions socials amb un tipus d'interès del 0,5%, set vegades inferior a l'habitual per als pagaments que es van deure a realitzar en els mesos d'abril, maig i juny. Aquest ajornament de deutes a la seguretat social és incompatible amb la moratòria sobre cotitzacions socials.

Demana assessorament a Gestoria laboral laboral@gremifustaimoble.cat o al 933 233 200

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*