La Generalitat vol crear la marca Fusta de Catalunya

La Generalitat vol crear la marca Fusta de Catalunya

gremifustersLa marca Fusta de Catalunya podria ser una realitat d’aquí a ben poc. La Generalitat té la intenció de posar en marxa aquest nou distintiu per “donar visibilitat” a la fusta pròpia del país i, alhora, per crear “un element més d'identificació territorial”. El govern català creu que aquest projecte permetria “una millor promoció de productes amb alt valor afegit”, com podrien ser l’ús tèrmic de la biomassa o l'ús de la fusta en la construcció i la rehabilitació d'habitatges.

L’anunci de la marca Fusta de Catalunya s’ha fet coincidint amb la presentació del Programa Anual d’Aprofitaments Forestals 2014, que inclou 138.325 metres cúbics de fusta, xifra que representa un increment del 46% respecte l'any passat. Amb tot, la taxa d'extracció –actualment, del 19%– encara es troba molt per sota la mitjana europea, del 67%. Per això, la conselleria d’Agricultura creu que Catalunya “té la necessitat de canviar el model de gestió dels boscos”. Al seu entendre, això passaria per avançar cap a la multifuncionalitat, ja que el bosc pot donar molts aprofitaments més enllà el forestal".

En aquests moments, els catalans consumeixen deu vegades més de fusta de la que es produeix al país. Els boscos creixen en 3 milions de metres cúbics cada any i, en canvi,  només se n'extreuen 0’75 milions, la qual cosa suposa menys d'una tercera part.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*