El turisme responsable aposta per les cases de fusta

El turisme responsable aposta per les cases de fusta

El despatx d’arquitectura Betarq Group i la immobiliària Valuiz Invest han sumat esforços per construir un edifici de fusta a Barcelona per un ús turístic sostenible. Aquesta construcció es troba situada al carrer Magallanes i té 450 metres quadrats construïts, repartís en tres plantes que acullen sis habitatges. Cada pis té una superfície que oscil·la entre els 40 i 65 metres quadrats amb un o dos dormitoris.

Una de les principals novetats d’aquest casa és que els materials utilitzats són naturals i la fusta utilitzada prové de boscos gestionats en base a criteris de sostenibilitat. El sistema constructiu que s’utilitza són els mòduls de fusta prefabricats, una tècnica que accelera la fase de construcció i la limita a un màxim de tres mesos.

L’equip tècnic del projecte calcula que les cases de fusta redueixen la demanda energètica en un 50% i un 90% pel que fa a consum d’aigua calenta. Tot el procés segueix les directius marcades pel Green Building Council, un organisme internacional que atorga distintius mediambientals.

En paral·lel al projecte de Betarq Group i Valuiz Invest, a la capital de Catalunya també hi ha una construcció d’aquest tipus al districte de Gràcia, sota l’impuls de House Habitat. Aquest edifici té cinc plantes realitzades amb fusta i planificades amb la tècnica del Feng Shui, que busca l’harmonia en qualsevol espai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*