El moviment País Rural obre una tongada de reunions amb els partits polítics per exposar els seus plantejaments

El moviment País Rural obre una tongada de reunions amb els partits polítics per exposar els seus plantejaments

  • País Rural exposa les seves propostes amb l’objectiu que els partits polítics les incloguin als seus programes de les propers eleccions al Parlament de Catalunya.
  • A la reunió entre País Rural i el Partit Demòcrata es van emplaçar a crear una comissió que treballi en l’elaboració d’un document de consens, i entre les propostes de País Rural en destaca l’elaboració de l’Estatut del municipi rural.

 

L’associació País Rural ha obert una tongada de reunions amb els partits polítics per exposar els seu plantejament amb l’objectiu que els partits els incloguin als seus programes electorals de les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Primer reunió: amb el Partit Demòcrata (PDeCAT)

La primer reunió d’aquesta ronda de trobades va ser el passat dimecres 26 de juliol amb el president del Partit Demòcrata, David Bonvehí. País Rural va assistir a la reunió encapçalat pel seu president Josep Maria Vila d’Abadal i acompanyat pels membres de l’executiva: Paco Boya, Síndic d'Aran i vicepresident de País Rural; Josep Tarín, alcalde de Talamanca i vicepresident de País Rural; Carlos Isús, President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i vicepresident de País Rural; Just Serra, President de Boscat i vicepresident de País Rural; Marc Francesch, de l'Associació de Càmpings de Tarragona i tresorer de País Rural, i Àlex Serrahima, secretari de País Rural.

País Rural va exposar les línies del seu projecte, que es vol iniciar amb l’elaboració de l’Estatut del municipi rural, en forma de llei, des de el punt de vista físic i no administratiu, agafant el municipi com la base de la ordenació del nostre país i que ha de realitzar la governança que recuperi l’equilibri territorial. En l’elaboració d’aquest Estatut, i en la presentació, es realitzarà un debat que ha de ser el Congrés del País Rural, i al final da d’acabar en el pacte entre rural i urbà que faci un pas endavant en la qualitat de vida del catalans.

Els sector primari (agricultura, silvicultura i ramaderia) és determinant per reestructurar un país rural viu i equilibrat amb la resta del País, també és de gran importància i complementari el sector del turisme per donar rendes que ajudin als habitants a tenir els ingressos necessaris per una vida digna, fet que es va també va remarcar en la conversa amb el president del Partit Demòcrata, David Bonvehí.

Altres temes tractats varen ser els problemes de la sanitat, escoles rurals, infraestructures, noves tecnologies, recerca, universitat, etc... Finalment, varen emplaçar-se a crear una comissió que treballi en l’elaboració d’un document de consens que pugui ser un full de ruta entre País Rural i el Partit Demòcrata, i si s’acorda incloure’l en el programa polític i electoral del demòcrates.

País rural, nascuda per representar la Catalunya rural

País Rural va néixer aquest dissabte 18 de juliol del 2020 amb l’assemblea fundacional celebrada a Montblanc (Conca de Barberà). País Rural, que està formada per ajuntaments, empreses, associacions i ciutadans, reclama que els municipis puguin definir, projectar i executar les polítiques rurals i de natura que considerin oportunes, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, però de forma autònoma. El nou moviment vol acabar amb els greuges, el desequilibri territorial i el despoblament rural. Es treballarà per un país on es pugui gaudir dels mateixos serveis (públic i privats) en tots els municipis.

País Rural presenta un model de País al territori, apartidista i amb vocació de construir ponts amb el món urbà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*