El Gremi lluita contra la morositat

El Gremi lluita contra la morositat

El Gremi de Fusters, dins de les accions iniciades per la Federació Catalana de la Indústria, Comerç i Serveis de la Construcció, vol lluitar contra la morositat de les empreses. Segons dades de la Plataforma Multisectorial contra la Morosidad, des de l’any 2009 han tancat un total de 400.000 empreses a l’estat espanyol per culpa del impagament de factures.

L’estudi posa de manifest que a Espanya, el retard mitjà a l’hora d’efectuar els pagaments és de 16,95 dies, tot just per darrere de Portugal i Itàlia. Els països amb menys nivells de morositat són: Alemanya (6,39), Holanda (9,17), Bèlgica (11,31) i França (11,77).

Pere Brahcfield, director d’estudis de la PMCM, afirma que “sense penalitzacions administratives serà impossible el compliment de la llei”. Des d’aquesta associació també denuncien que el 68% de les empreses s’han vist obligades a acceptar acords de pagament superiors a 60 dies per evitar el tancament i únicament un 12% exigeix els interessos de demora.

Per fer més visible la problemàtica, la Plataforma Multisectorial contra la Morositat farà el 14 d’octubre al Congrés dels Diputats, una protesta on es demanarà als partits polítics que incloguin als seus programes electorals, mesures concretes per lluitar contra la morositat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*