Centre de Terminologia TERMCAT

Centre de Terminologia TERMCAT

Recursos lingüístics per al món de la fusteria

El Centre de Terminologia TERMCAT elabora i fa disponibles en línia diccionaris dels diversos àmbits d’especialitat, des de les ciències i la tecnologia a la indústria i les arts, adreçats especialment als professionals d’aquestes disciplines. En el món de la fusta, ofereix en línia els recursos que enumerem a continuació.

Diccionari de fusteria

Aquest diccionari aplega gairebé 1.400 termes de fusteria, corresponents a set àmbits temàtics: aparells, estris, eines i instruments; màquines i equipament auxiliar; característiques estructurals d'eines i màquines; materials; construccions; tècniques i processos; oficis i instal·lacions. En presenta les denominacions i la definició en català, els equivalents en castellà, francès i anglès i, si escau, notes i il·lustracions que aporten informació complementària sobre la denominació o el concepte definit.

Presentació:  http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/188/Presentacio/

Consulta de termes: http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/188/Fitxes/

Diccionari de fustes exòtiques

Aquest diccionari recull una seixantena de termes corresponents a fustes utilitzades actualment a Europa però procedents de països no europeus, fonamentalment de l'Àfrica, l'Àsia i Amèrica. Cada terme conté les denominacions i la definició en català i els equivalents en castellà, francès, anglès i alemany. La majoria dels equivalents s'han extret de la norma UNE-EN 13556.

Presentació:  http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/11/Presentacio/

Consulta de termes: http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/11/Fitxes/

 

Lèxic multilingüe de la indústria

Aquest lèxic recull més de tretze mil termes en català amb els equivalents en castellà, francès i anglès, relatius als sectors industrials més representatius de Catalunya. Pel que fa  a la fusteria, hi està representada amb 500 termes.

Presentació:  http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/Presentacio/

Consulta de termes: http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/Fitxes/

 

Cercaterm

El Cercaterm és un gran diccionari en línia que dona accés al conjunt de més de 230.000 fitxes terminològiques que el TERMCAT té a disposició pública, de tots els àmbits d’especialitat.

http://www.termcat.cat/ca/Cercaterm/Fitxes/

 

Si voleu més informació sobre aquests recursos, podeu adreçar-vos a la bústia de suggeriments del TERMCAT.

Marta Grané

Cap de projectes del TERMCAT

mgrane@termcat.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*