Aprenem a catalogar llits

Aprenem a catalogar llits

El descans de les persones ha donat origen a una tipologia de mobiliari que vol dignificar la persona que la utilitza per donar-li comoditat i benestar. La importància del llit també ve marcat pel seu entorn, les habitacions evolucionen lentament i s’adapten a les necessitats de la societat del moment. Així observarem des de l’antiguitat, on en una mateixas ala dormia tota la família, fins a períodes més moderns, que la progressiva adaptació i especialització de l’habitació en diferents espais, com per exemple les alcoves, transforma notablement la casa i la manera de viure en aquesta.
El llit amb el pas del temps s’adapta perfectament als estils artístics de cada moment i esdevé una tipologia en una constant evolució. Trobarem exemples d’un gran simplisme fins a un gran virtuosisme que demostrarà la importància d’aquests mobles.
En aquest curs es busca ensenyar a catalogar llits i mostrar totes les variants des de un punt de vista formal, estructural i material.
Com també profunditzar en les seves tècniques de construcció i com evolucionen amb el  pas dels segles en consonància amb els mobles de les estances que els envolten.

Foto: Anton Briansó. Llit de Can Papiol

No es requereixen coneixements previs, però per un millor seguiment de les explicacions s’aconsella tenir certs coneixements d'història de l'art o d'història del moble.

Professor: Joan Güell, llicenciat en Historia del Arte

PREUS

• PVP: 140€
• Precio soci: 90€
• Becat: 45 €  +15 horas de trabajo a l'AEM
• Precio estudiante: 45€. El curs està reconegut amb 1 crèdit ECTS a la ESCRBCC. Requereix realitzar i lliurar dues fitxes de catalogació.

Descompte del 15% sobre el PVP: Carnet de Biblioteques, CODIC, Amics dels Museus de Catalunya, Amics del MNAC, Associació de Museòlegs de Catalunya, CRBMC, Monumenta, Crac Patrimoni, Gremi de la Fusta i Moble, Gracmon, Fundació Història del Disseny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

*

ANUNCIA'T
Totes les Noticies