La construcció amb fusta es dispara: quin és el paper dels promotors? Estan preparades les asseguradores?

15 oct 2021 | Notícies

El sector de la construcció en res s'assembla al que era fa tres o quatre dècades. Però és des de fa una quan està protagonitzant l'evolució més gran. El canvi climàtic i la preocupació creixent per la sostenibilitat del planeta han encaminat el sector de la construcció cap a la matèria primera més tecnològica que existeix, la fusta. I sembla, ara sí, que va camí de convertir-se en el material constructiu del segle XXI.

De fer, països com França obligaran, a partir de l’any vinent, que el 50% del material utilitzat en tots els nous edificis públics sigui fusta, mentre que a Alemanya el 40% de les cases ja són de fusta i segueix pujant el percentatge. A Catalunya i Espanya, però, encara ens queda molt camí per recòrrer.

Al col·loqui “El paper dels promotors a la construcció amb fusta”, liderat per José Antonio González, CEO d’Arquima, i que tindrà lloc en el marc del IV Congrés Fusta Constructiva, el 19 d’octubre, a les 17.30 hores, mirarem de donar una ullada a la situació actual del sector des del punt de vista d’una promotora pública d’habitatge, d’una promotora privada, d’una empresa constructora i d’un arquitecte.

També participaran Carles Mas Viñolas, Coordinador de projectes i director d’operacions de l’INCASÒL (Institut Català del Sòl); Manel Casellas, arquitecte, Passive House Designer i soci fundador de 2260mm arquitectes, despatx que ha realitzat diferents edificis amb fusta, tant habitatges com equipaments; i Roberto Ruedas, arquitecte tècnic, especialista en desenvolupament de volum remanent en edificacions existents mitjançant sistemes constructius industrialitzats i Director tècnic de Glenwell Group.

Asseguradores i cobertures

A més, les construccions i els edificis de fusta requereixen uns productes asseguradors i unes cobertures molt concretes per a cada agent que hi participa (l’entitat promotora, l’equip d’arquitectes, l’entitat constructora, les proveïdores, etc.). El mercat assegador està preparat per una tendència a l’alça en l’ús de la fusta en la construcció? En parlarem d’això amb Faust Pagès i Isus, gestor de grans comptes d’Arç Cooperativa, el pròxim 19 d’octubre, a les 16.20 hores.

Més informació

Inscripció Congrés