El III Congrés Fusta Constructiva, la millor oportunitat per conèixer totes les novetats sobre la construcció en fusta

30 gen 2020 | Notícies

El pròxim 14 de febrer es celebrarà el III Congrés Fusta Constructiva, organitzat pel Gremi Fusta i Moble de Catalunya, que va haver de ser ajornat el passat 18 d’octubre. L’ETSAB (Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona) serà l’escenari on s’exposaran els coneixements actuals sobre construcció sostenible amb fusta i on es trobaran ponents, expositors, participants i visitants. Aquesta jornada anual està dirigida

Els quatre excepcionals ponents, tres arquitectes internacionals de renom i un dels millors experts en incendis d’Europa, parlaran sobre:

 • Ramón Torrents: expert en arquitectura sanitària, ens parlarà sobre el procés de definició del centre de dia a Meliana.
 • Juhani Pallasmaa, arquitecte i acadèmic de l’Acadèmia Internacional d’Arquitectura que ha rebut nombrosos internacionals, farà un recorregut per la història de l'ús de la fusta en construcció als països nòrdics, on aquest material està íntimament lligat a les persones.
 • David Sebastian, cap de projectes al despatx d’arquitectes Jean-Paul Viguier et associés, és el responsable del projecte Torre Hyperon Burdeus, que serà l’edifici d’habitatges en CLT més alt de França. La seva ponència será sobre les dificultats i les solucions per materialitzar aquest projecte.
 • Marc Castellnou, cap del GRAF, és un dels millors analistes experts en incendis d'Europa. Al Congrés ens parlarà sobre l'ecologia del foc.

Després d'escoltar les conferències magistrals, també hi haurà moment perquè els assistents diguin la seva. Amb nou grups de treball dirigits per professionals del món del sector de la fusta, es podrà debatre sobre:

 1. Creació d’objectes BIM. Introducció a l’estàndard eCOB.
 2. Junta oberta de PROFUSTA, on es debatran i exploraran les tendències que està prenent la construcció sostenible en fusta i es plantejaran nous reptes que cal abordar per dignificar aquest tipus de construcció.
 3. Gestió Forestal
 4. Finançament i assegurances de les construccions en fusta
 5. Nueva cultura de empresa
 6. Construcció en fusta d’edificis nZEB
 7. Fusta i salut
 8. EMBOS-CAT, coneixement de la biodiversitat forestal del país
 9. Estructures recíproques: taller teòric i pràctic

 

Data: 14 de febrer, de 9.00 a 20.00

Localització: ETSAB. Avinguda Diagonal, 649, Barcelona.

Inscripció: consulta els diferents preus i descomptes.