El cap del GRAF, Marc Castellnou, al 3r Congrés Fusta Constructiva i Fira Vic per parlar sobre la manca d’una política de gestió forestal

14 oct 2019 | Notícies

Marc Castellnou, cap del Grup de Recolzament d’Actuacions Forestals (GRAF) i bomber analista de referència quan es detecta un incendi, serà el ponent que inauguri el cicle de quatre conferències que tindran lloc a la segona jornada del 3r Congrés Fusta Constructiva i Fira Vic, organitzat pel Gremi Fusta i Moble de Catalunya, el 18 d’octubre, a les 9.30, al recinte firal El Sucre (Vic). L’enginyer forestal farà reflexionar als assistents a la conferència sobre l’absència d’una política per a gestionar els nostres boscs, com els hem abandonat i per què el nostre consum reverteix directament sobre el paisatge.

Com a president de la Fundació d’Ecologia del Foc i Gestió d’Incendis Pau Costa Alcubierre (FPC), ha viatjat per mig món per conèixer el què, el com i el perquè de les flames, i té un diagnòstic clar: amb el canvi climàtic i l’abandó del món rural anem directes a veure incendis més intensos i ràpids, més destructius i molt més difícils d’extingir. El problema, per Castellnou, no es resol amb més mitjans per apagar els incendis, ni tan sols per prevenir-los, sinó que és necessari replantejar la nostra relació amb el bosc, garantint el seu equilibri i diversitat.

El 3r Congrés Fusta Constructiva s’enmarca dins de la Setmana de la Fusta de Catalunya, que és l’esdeveniment més important del món de la fusta, el moble i l'hàbitat al territori català. Està orientada a valoritzar la cultura de la fusta en la nostra societat i dibuixa l'eix bàsic d'un projecte estratègic, estructural i de país.