Arrenca a Viena el projecte HybridTim amb cinc catalans com a participants

10 set 2021 | Notícies

La ciutat de Viena acull des del 6 de setembre, i fins el dia 18 la primera trobada del projecte HybridTim, que es va posar en marxa el passat mes d’abril, liderat per la VIA University College (Dinamarca). Hi participen sis entitats, dues d’elles catalanes, la UPC i el Gremi Fusta i Moble, que aporta dades i coneixements, i entitats educatives de Vilnius (Lituània), Riga (Letònia) i Viena (Àustria). L’objectiu d’HybridTim és cooperar estratègicament per la innovació i intercanvi de bones pràctiques per a poder cobrir la futura demanda a l'educació superior, incloent conceptes d'innovació i sostenibilitat. També es volen tenir molt en compte els plantejaments de les empreses en l'ensenyament de l’alumnat en el disseny i construcció d'edificis híbrids de fusta respectuosos amb el medi ambient per millorar els sistemes de construcció, els costos i la sostenibilitat dels edificis.

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha enviat a cinc estudiants que, en grups de treball que conformaran amb universitaris d’altres països participants, enfronten un gran repte: dissenyar un edifici de 10 plantes de fusta a l’àrea de Seestadt, a la pròpia Viena. “Tant el professorat com l’alumnat estem molt motivats amb el projecte. A més, allà ja podem trobar l’emblemàtic edifici HoHo, un dels edificis d’estructura de fusta més alts d’Europa”, explica la Dra. Laia Haurie, professora agregada a l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona.

Des del Gremi Fusta i Moble seguirem de prop aquesta primera trobada. Molts encerts a aquests cinc afortunats estudiants!